Home

Για να προσθέσετε περισσότερη γεύση στα φαγητά και τα ποτά, ρίξτε το στα προκαταρκτικά.

Image 

Το χαρακτηριστικό παφ του φελλού, το ανακάτεμα του αφρού και ένα χαρούμενο τραγουδάκι, πριν το κόψιμο της τούρτας προσθέτουν γεύση σε κάθε γουλιά και μπουκιά. Είτε το είχατε υποψιαστεί είτε όχι, έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα έρχεται να τεκμηριώσει πως τα τελετουργικά κάνουν πιο νόστιμα τόσο τα φαγητά όσο και τα ποτά.

Προσοχή όμως, μιλάμε για τελετουργικό κανονικό, όχι για τυχαίες, μη επαναλαμβανόμενες  κινήσεις. Το άνοιγμα ενός μπισκότου στα δύο,  το σερβίρισμα μίας μπύρας σε διάφανο ποτήρι, ακόμη και η προσευχή πριν από ένα γεύμα προσθέτουν νοστιμιά, μόλις γίνουν συνήθεια.

Το κόλπο πάντως πιάνει μόνο, όταν στο τελετουργικό συμμετέχει εκείνος που πρόκειται να καταναλώσει το ποτό ή το φαγητό. Ε ναι, λογικό ακούγεται. Αν κάποιος, για παράδειγμα, σας προσφέρει ένα ανοιγμένο μπισκότο, θα σας έχει στερήσει τη μισή απόλαυση. 

 

Πληροφορίες: Από το site του περιοδικού Time/ time.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s