Home

Το υπόλοιπο 2% όμως είναι αυτό που κάνει ενδιαφέρουσα μία κούπα καφέ.

Image 

Μέσα σε μία κούπα καφέ συναντάμε νερό, πολύ νερό. Για την ακρίβεια το 98% του περιεχομένου της είναι απλό νερό. Το 2% όμως είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

Το άρωμα, η γεύση και οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ συνδέονται με ουσίες που έχουν περίεργα ονόματα και συναντώνται σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες. Αυτό βέβαια είναι καλό γιατί, αν για παράδειγμα ο καφές μύριζε σαν χαλασμένο κρέας όπως ένα από τα συστατικά του, θα ήταν δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως φάρμακο.

Για περισσότερες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο μίας κούπας καφέ, παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί. Πρόκειται για μία δημιουργία της ομάδας του περιοδικού Wired, η οποία είναι σύντομη, αλλά περιεκτικότατη.

 

Πληροφορίες: Από το site του περιοδικού Wired/ wired.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s