Home

Η στέβια απειλεί τη ζάχαρη, αλλά για να επικρατήσει πρέπει να αλλάξουν πολλά.

Image 

Στη Βραζιλία και την Παραγουάη το φυτό στέβια καλλιεργείται εδώ και αιώνες. Στην Ιαπωνία χρησιμοποιούν το φυσικό γλυκαντικό για περισσότερα από 40 χρόνια, ενώ στην Ευρώπη επιτράπηκε η χρήση του στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών μόλις το 2011. Από τότε βέβαια, ο αριθμός των προϊόντων που περιέχουν στέβια αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς.

Παρά το γεγονός οτι πρόκειται για φυσικό γλυκαντικό χωρίς θερμίδες και υδατάνθρακες, το αν τελικά θα καταφέρει να επικρατήσει έναντι της ζάχαρης είναι εξαιρετικά αμφίβολο για τέσσερις βασικούς λόγους. Πρώτον, μελέτες για τις επιπτώσεις που προκαλεί μακροχρόνια στον οργανισμό δεν υπάρχουν. Δεύτερον, η επίγευσή της που συγκρίνεται με εκείνη του γλυκάνισου, ενοχλεί πολλούς. Τρίτον, η τιμή της βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα, ενώ δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι το καταναλωτικό κοινό χαρακτηρίζεται στη συντριπτική του πλειοψηφία ως συντηρητικό.

 

Πληροφορίες: Από το site του ειδησεογραφικού δικτύου BBC/ bbc.co.uk

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s